torsdag 8 augusti 2013

Upptinad

Jag har inte skrivit här på typ en och en halv månad, mest för att jag inte riktigt haft något vettigt att rapportera om, och sedan började jag mer och mer tänka på det här med högskola och universitet. På mina förstahandsval blev jag bara reservplacerad, och inte särskilt långt fram i kön heller, så jag fick en stor dos frustration och förvirring av vad jag ska ta mig till det närmaste halvåret eftersom att jag nu inte kom in på något. Blev dock tipsad om att jag kunde söka andrahandsval, vilket jag gjorde en bunt val till, varav jag sedan otåligt fick vänta på den sjätta Augusti, då jag skulle få besked.
Det här var det jag tänkte mest på, men jag ville inte skriva om det då jag inte visste något konkret än. Skriver du något som är KANSKE, då tänker folk oftast att det är så det är, så jag ville ju inte sitta och skriva att jag sökt här och där, för då skulle väl folk tro att jag ska gå där.
Så jag tänkte att jag skulle vänta tills jag fått besked, så kunde jag antingen vara jätteglad för att jag kommit in någonstans och skulle få åka ut på äventyr igen, eller om jag inte kommit in på något, och var jättedeprimerad och ledsen över att jag inte har någon framtid.
Det blev inte riktigt så självklart.

Jag sitter fortfarande som reserv på mina förstahandsval, där jag är på plats nummer fucking ETT på den översta. Mina andrahandsval hade inte fått något besked om alls, utan det är något jag får reda på först "om några veckor".
Det finns ju alltså stor sannolikhet att jag kommer in på något, men jag måste vänta på ett besked för att veta säkert. Ett besked som jag inte alls vet när jag får.
Så jag sitter typ och väntar på något jag inte vet när det händer, men det är iallafall inte nära.
Det stora problemet med det här är att jag inte alls kan göra några förberedelser. För att kunna söka studentbostad och bidrag måste jag ha ett intyg på att jag faktiskt går i skolan, vilket jag inte alls har då jag inte går i skolan. Sedan hela grejen med att jag sökt i olika städer, så jag vet ju inte alls vilken jag kommer flytta till fören jag fått besked att jag kommit in.
Om jag kommit in.

Om jag nu skulle komma in har vi ju pågrund av tidigare nämnde problem ett följdproblem med att jag då ska hitta bostad och flytta till en annan stad fort som fan. "Om några veckor" faller ihop med skolstart, så i värsta fall har jag kommit in på en utbildning i en annan stad, som redan startat. Det blir ju jättekul att trycka ihop en hel spontan flytt på en eftermiddag.

Så jag känner mig inte vidare glad eller förväntansfull nu, då det enda jag vet är att jag de närmaste veckorna kommer gå runt och vänta på att antingen helt plötsligt behöva ta mig till andra sidan landet på rekordtid, eller veta att jag fruktlöst måste söka jobb ett halvår till.
Det där sista är om jag inte kommer in, och jag LOVAR att de inte alls ger något besked i så fall, så jag kommer väl i det scenariot sitta och hoppas och önska långt in i oktober att någonting ska hända.


Allting känns väldigt poänglöst just nu.

2 kommentarer:

 1. Skit i allt och gör någonting helt annat istället. Gör en barnbok och skicka in den till ALLA förlag och få den publicerad. Är nog större chans där än att försöka hitta ett vettigt jobb i den här världen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, fast sådana där författargrejer är oftast deltidsjobb och liknande, då de inte ger tillbaka särskilt mycket pengar.

   Om man nu inte gör en riktig storsäljare.

   Radera