onsdag 29 maj 2013

Kall gröt

Jag har hållit på med ett Mega Man-relaterat "konstprojekt" nyligen, eftersom att det är en massgrej så måste jag vänta på att alla är klara innan jag kan visa något jag gjort, men det är snart klart nu, så det är inte långt kvar. (När jag kan visa det jag gjort skulle jag kunna ha grundlig genomgång av alla bilder här, kanske? Är väl här om någonstans som jag borde kunna skriva textväggar om mina grejer.)

Iallafall beställde jag den här boken för att den var billig och kunde komma till nytta i mitt arbete, tyvärr kom den fram långt efter jag blivit klar, så det var väl lite sådär.

Boken är en relativt komplett lista över alla karaktärer från Mega Man-spelserien, med information och beskrivningar av alla. I överlag är det en kul grej om man som jag är lite för nördig med det här och faktiskt bryr sig om vad bossarna i gamla NES-spel tycker om att göra på fritiden.

Får dock upp lite frågetecken när jag bläddrar igenom boken. Först och främst varför de kört alla gubbar i alfabetisk ordning, när majoriteten av dem redan har officiella numreringar som följer spelen de medverkar i, vilket alltså är grymt mycket mer överskådligt och lättnavigerat. Det här är ingenting de missat heller, då listan är med längst bak i boken.
Följaktligen finns det ingen information alls om vilket spel varje robotmästare kommer ifrån, något som snabbt gör sig påtagligt när man stöter på sådant här;

Vem fan är Quint?


Varje figur har ett personligt citat också, två framgick som extra obegripliga;

Hur tänkte de här?


Slutligen, hur fan gick den här snubbens design igenom?

På riktigt nu, de tryckte fan in den här karaktären i 2006-remaken av första spelet. Det är inte ens ett gammalt snedsteg, det är en modern retroaktiv inkludering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar